Informacije za udeležence iz Slovenije

Spletna stran o poletnih seminarjih v Zavodu sv. Stanislava je pripravljena v angleščini, ker so seminarji v prvi vrsti namenjeni udeležencem iz tujine, ki so preko uspešnega sodelovanja v razpisu Erasmus+ prejeli sofinanciranje za svoj projekt ključne akcije 1 za udeležbo na izobraževanjih v tujini.

Ob pripravah na seminarje pa smo s strani šol, s katerimi sodelujemo v Sloveniji, prejeli kar nekaj vprašanj glede možnosti udeležbe. Tako smo se odločili, da seminarje do zapolnitve prostih mest odpremo za udeležbo tudi slovenskim učiteljicam in učiteljem.

V letošnjem letu bomo izvajali 4 seminarje, ki pokrivajo štiri področja, s katerimi se nekoliko bolj intenzivno ukvarjamo v Zavodu sv. Stanislava.

Ta področja so:

Na zgornjih povezavah si lahko v angleščini ogledate podrobnejši opis posameznega izobraževanja.

Vsak izmed naštetih štirih seminarjev bo potekal v šestih vsebinskih sklopih med torkom, 2. 7., in soboto, 6. 7. Dopoldanski vsebinski sklopi bodo potekali med 9.30 in 12.30. Edini dan, ko bo vsebinski sklop potekal tudi popoldne, bo v torek med 14.30 in 17.30.

Udeleženci so dobrodošli tudi na popoldanskih sklopih, ki so sicer predvsem namenjeni povezovanju med mednarodnimi udeleženci in obogatitvenim dejavnostim. Popoldanske dejavnosti tako vključujejo spoznavanje slovenske kulture in zgodovine, ogled glavnega mesta in podobne dejavnosti.

Izpostaviti velja dejavnosti v četrtek in soboto popoldne. V četrtek bomo mednarodnim udeležencem omogočili krajšo 90-minutno predstavitev vseh štirih sklopov ter ob tem še predstavitve štirih drugih področij, ki se nam v Zavodu sv. Stanislava zdijo primeri dobre prakse. Udeleženci si bodo predhodno izbrali 2 sklopa, ki se jim bosta zdela najbolj zanimiva. Na teh predstavitvah so prav tako dobrodošli udeleženci iz Slovenije. Podoben sklop pa predstavlja sobotno popoldne, ko bodo imeli udeleženci iz tujine kratke 15-minutne predstavitve svojih šol in primerov dobrih praks. Oba popoldanska sklopa bosta potekala med 14.30 in 17.30.

Cena udeležbe na 6 vsebinskih seminarskih sklopih, vključno s kavnimi odmori in kosili za 5 dni ter izdajo potrdila o udeležbi je 120 €.

Omejenemu številu udeležencev iz Slovenije lahko omogočimo tudi bivanje v Zavodu sv. Stanislava, vključno z zajtrkom in večerjo ter popoldanskim programom za udeležence. Cena za celoten tedenski program je 290 €.

V primeru interesa za udeležbo ali vprašanj se lahko obrnete na naslov [email protected].