Glasba

Splošni opis

Glasba predstavlja enega izmed klasičnih šolskih predmetov, saj je bila praktično od začetka človeških visokih kultur vpeta v procese človekovega izobraževanja. Še posebej antika je postavila temelje tudi današnjemu – žal pogosto pozabljenemu – pomenu glasbe. Danes izkušnje kažejo vse večje pozitivne učinke ukvarjanja z glasbo oziroma petja v zboru. V središču seminarja bo predstavitev ključne vloge petja in ukvarjanja z glasbo za mladega človeka na primeru konkretne šole.

Nekaj utrinkov preteklih izvedb

 

Zakaj izbrati ravno ta seminar?

Cilj seminarja je ponuditi čim več vsebin, ki jih bodo udeleženci lahko uporabili pri svojem delu oziroma iz katerih bodo lahko črpali nove ideje in jih (glede na možnosti, ki jih imajo) vnesli v svojo pedagoško prakse. Na primer primer upevanja, konkretni nasveti za delo z zborom, improvizacija z različnimi vajami.

Izvajalci

Damijan Močnik
profesor glasbe na ŠKG, umetniški vodja glasbenih dejavnosti v Zavodu sv. Stanislava
Helena Fojkar Zupančič
zborovodkinja
Tine Bec
zborovodja

Vsebinski sklopi seminarja

  • Predstavitve primerov dobre prakse;
  • Seznanitev s pozitivnimi učinki ukvarjanja z glasbo na psiho-motorične sposobnosti;
  • Predstavitev modela mentorskega dela z učenci in dijaki;
  • Predstavitev prednosti multidisciplinarnega pristopa k poučevanju.

Način dela na seminarju

Fotografije in kratek opis lanskoletnega seminarja so dovolj zgovorne: https://www.stanislav.si/zavod/izobrazevanje-glasba-pri-pouku/

Dodana vrednost seminarja

Udeležencem seminarja, ki bodo po večini tudi sami glasbeniki oziroma glasbeni pedagogi, želimo ponuditi edinstveno izkušnjo dela, ki jih bo tekom seminarja postavila v vlogo pevcev. Udeleženci dobijo spodbudo, da so iznajdljivi v okviru možnosti, ki jih imajo, ter drzni pri uvajanju novosti.

Cena seminarja

45 € (vključuje kosilo)

Prijavnica

Komunikacija med starši in učitelji (27. 3.)Družbeno koristno učenje (17. 4.)

Delite vsebino!